CENTRUL DE TERAPIE HOLISTICA ALFA – Medicina complementara/alternativa

Transa hipnotică şi valenţele ei

Fiecare din noi am trăit momente fascinante care ne- au atras atât de mult , încât am uitat câteva clipe de toate, această trăire nu a fost altceva decât o transă. Urmărind un film interesant ne dă o stare în care nu mai observăm ce se petrece în casă, nu mai auzim ce vorbesc cei din familie. V-aţi pus întrebarea de ce ? Pentru că ce urmăreaţi v-a absorbit atât de mult încât eraţi într- o transă. Un peisaj magnific îl admirăm, îl contemplăm lăsându- ne captaţi într-o stare deosebită - o transă binefăcătoare, care destinde şi relaxează, este transa hipnotică.

Hipnoza ajută la rezolvarea multor probleme atât pentru trup cât şi pentru minte, iar transa este elementul de bază al hipnozei. Efectele hipnozei ajută beneficiarul să îşi cunoască mai bine propriile resurse care sunt în stare latentă şi să le utilizeze pentru a se simţi mai bine, pentru a depăşi situaţii stresante sau dramatice. Această tehnică facilitează acomodarea la noi situaţii, schimbarea unor comportamente dăunătoare, renunţarea la unele obiceiuri şi dependenţe nedorite, realizarea scopurilor propuse, înlăturarea impedimentelor care stau în calea succeselor.

Hipnoza ajută la îmbunătăţirea vieţii personale, familiale şi sociale, realizează optimizarea relaţiilor interpersonale ( în familie, la servici, într-o competiţie, etc.), contribuie foarte mult la rezolvarea problemelor de diferite nuanţe ivite pe linie maternă sau paternă, facilitează înţelegerea reciprocă şi acceptarea între generaţii, dă alt sens vieţii de cuplu. Tehnica poate fi utilizată cu succes pentru adulţi, tineri precum şi pentru copii.

Hipnoza nu implică medicaţia, nu este invazivă şi nu presupune eforturi fizice sau psihice. Cel hipnotizat nu are de ce să se teamă pentru că are posibilitatea să ţină sub control ceea ce se petrece. Plecând de la realitatea înconjurătoare, clientul este ajutat să călătorească prin universul său interior, să aibă tangenţă cu mentalul său inconştient care ştie mult mai multe lucruri decât el, să realizeze cât mai bine contactul cu el însuşi, să îşi cunoască potenţialul şi să-l dezvolte.

Hipnoza nu este un somn, nici o meditaţie, ci este o stare de maximă concentrare în care hipnotizatorul induce sugestii care vor ajuta persoana în rezolvarea problemelor personale. Este practicată de către psihologii specializaţi în acest sens, un specialist va şti ce sugestii să utilizeze în funcţie de problemele fiecărui client.

Prin hipnoză pot fi rezolvate multe tulburări, anomalii: anxietatea, depresia, atacul de panică, insomnii, fobii, urmări ale unor traume; se poate aborda un management al stresului, managementul durerii precum şi modalităţi de activare a sistemului imunitar.

Puterea cuvântului, vocea hipnotizatorului, timbrul vocal, inflexiunile vocale, gesturile, sunt doar câteva aspecte foarte importante care amplifică valenţele şedinţelor de hipnoză reverberând în viaţa beneficiarului precum un ecou tămăduitor.

Marilena Moldovan- psihoterapeut

Legaturi Utile